Cineplexx otvorio bioskop u Nišu – Uloženo 3 mil EUR
| Izvor: eKapija

Bioskop Cineplexx Niš svečano je otvoren premijernim prikazivanjem filma „Vojna akademija 3: Novi početak“. Ekipa filma i mnogobrojne zvanice iz Srbije i inostranstva, prošetali su sinoć (9. novembra 2016. godine) crvenim tepihom u Stop.Shop ritejl parku, saopštila je kompanija Cineplexx.

– Veoma smo ponosni što smo, nakon dva bioskopa u Beogradu i jednog u Kragujevcu, otvorili Cineplexx bioskop u Nišu. Zahvalni smo Gradu Nišu na podršci koju nam je dao, ali i partnerima koji su učestvovali u stvaranju ovog bioskopa u proteklih šest meseci, među kojima bih posebno istakao STOP SHOP ritejl park. Verujemo da će otvaranje ovog bioskopa, u koji je uloženo 3 mil EUR, doprineti daljem razvoju filmske industrije u ovom delu Srbije – izjavio je rukovodeći partner kompanije Cineplexx Kristof Papusek.

Bioskop je, uz Papuseka, otvorio i gradski većnik Igor Vojinović.

Bioskop Cineplexx Niš ima pet sala, opremljenih najmodernijom tehnologijom, RealD 3D sistemom, sa ukupno 838 mesta i specijalnim, ljubavnim sedištima. Najveća bioskopska sala će imati mogućnost da filmove prikazuje u 4K rezoluciji, koja dvostruko bolje dočarava kvalitet slike na platnu, navedeno je u saopštenju.