Članice Američke privredne komore za 15 godina investirale u Srbiji 14 mlrd EUR

Članice Američke privredne komore za 15 godina investirale u Srbiji 14 mlrd EUR
| Izvor: Tanjug

Zoran Petrović Američka privredna komora (AmCham Srbija) obeležila je 15 godina rada u Srbiji, a predsednik AmChama Zoran Petrović je poručio da ta organizacija danas ima skoro 200 članica koje su ukupno investirale u Srbiji više od 14 mlrd EUR.

– Od početnog entuzijazma i ideje da se napravi jedna dobra priča sa dobrim kompanijama, došli smo do toga da AmCham danas ima skoro 200 članica i da su te firme investirale preko 14 mlrd EUR – izjavio je Petrović.

Ukupan prihod tih firmi je, kako kaže, preko 11 mlrd EUR u 2015. godini, a daleko značajnije od svega je, kako ističe, uticaj i želja svih tih firmi da promene Srbiju nabolje, da predlažu stvari koje su u skladu sa međunarodnim standardima, ne bi li firme imale više posla, ne bi li naši ljudi imali više posla, i naravno ne bi li sve to dovelo do napretka Srbije, što je, kako navodi, krajnji cilj AmCham-a.

Kako je dodao, AmCham će se u narednom periodu baviti pitanjima poreskog sistema, poreske uprave, a neće izostati ni teme koje su vezane za reformu zdravstva i nastavak borbe protiv sive ekonomije.

Petrović je naglasio da Američka privredna komora ima jako dobar dijalog sa Vladom za svih 15 godina postojanja.
– Za svih 15 godina, imamo jako dobar dijalog sa Vladom, vladinim predstavnicima i drugim institucijama, naš glas se čuje, naše primedbe se uglavnom u većoj ili manjoj meri uvaže – izjavio je Petrović, ocenjujući takav dijalog kao dobar, pošto od njega, kako kaže, imaju benefit svi građani.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *