Članice Američke privredne komore za 15 godina investirale u Srbiji 14 mlrd EUR
| Izvor: Tanjug

Zoran Petrović Američka privredna komora (AmCham Srbija) obeležila je 15 godina rada u Srbiji, a predsednik AmChama Zoran Petrović je poručio da ta organizacija danas ima skoro 200 članica koje su ukupno investirale u Srbiji više od 14 mlrd EUR.

– Od početnog entuzijazma i ideje da se napravi jedna dobra priča sa dobrim kompanijama, došli smo do toga da AmCham danas ima skoro 200 članica i da su te firme investirale preko 14 mlrd EUR – izjavio je Petrović.

Ukupan prihod tih firmi je, kako kaže, preko 11 mlrd EUR u 2015. godini, a daleko značajnije od svega je, kako ističe, uticaj i želja svih tih firmi da promene Srbiju nabolje, da predlažu stvari koje su u skladu sa međunarodnim standardima, ne bi li firme imale više posla, ne bi li naši ljudi imali više posla, i naravno ne bi li sve to dovelo do napretka Srbije, što je, kako navodi, krajnji cilj AmCham-a.

Kako je dodao, AmCham će se u narednom periodu baviti pitanjima poreskog sistema, poreske uprave, a neće izostati ni teme koje su vezane za reformu zdravstva i nastavak borbe protiv sive ekonomije.

Petrović je naglasio da Američka privredna komora ima jako dobar dijalog sa Vladom za svih 15 godina postojanja.
– Za svih 15 godina, imamo jako dobar dijalog sa Vladom, vladinim predstavnicima i drugim institucijama, naš glas se čuje, naše primedbe se uglavnom u većoj ili manjoj meri uvaže – izjavio je Petrović, ocenjujući takav dijalog kao dobar, pošto od njega, kako kaže, imaju benefit svi građani.