„Consulteer“ zapošljava mlade IT inženjere u Zrenjaninu
| Izvor: eKapija

Gradonačelnik Čedomir Janjić sastao se u sredu (16. decembar 2015. godine) u Gradskoj kući Zrenjanina sa predstavnikom švajcarske firme „Consulteer“ Maurusom Riedvegom, koji je u Zrenjanin došao na poziv Visoke tehničke škole strukovnih studija, kako bi potpisali Sporazum o saradnji, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.
Prema njenim rečima, ideja je da iz ove saradnje proistekne zajednički studijski program, putem koga bi, zaposleni u „Consulteer“-u studentima prenosili svoja iskustva iz prakse i obezbedili im mesto za obavljanje stručne prakse, pa čak i zaposlenje.

Firma „Consulteer“ iz Zrenjanina osnovana je juna 2014. godine, a bavi se razvojem softvera sa naglaskom na BigData aplikacije, kao i razvojem mobilnih i veb aplikacija. Trenutno zapošljavaju 7 ljudi, a plan je da se posao proširi i zaposli do 50. Švajcarska kompanija “Consulteer“ AG je suosnivač zrenjaninske firme, od 2008. godine, bavi se pružanjem konsultantskih usluga koje se temelje na automatizaciji poslovanja i aplikacijama koje čine donošenje poslovnih odluka lakšim i bržim.

Maurus Riedveg je nakon razgovora sa gradonačelnikom istakao da firma trenutno radi na uvođenju i razvijanju novih tehnologija i programa, ali planovi su mnogo veći, te se nada da će se uskoro raditi i na značajnijim IT projektima.

Maurus Riedveg je dodao i da će početkom naredne godine biti raspisan konkurs za mlade programere koji imaju zanimljive ideje, a najbolji među njima biće nagrađeni tromesečnim angažovanjem u tom švajcarskom preduzeću.