„Continental“ gradi novi pogon u Subotici – Položen kamen temeljac za fabriku vrednu 17 mil EUR
| Izvor: Tanjug

Nemačka kompanija „Continental“ danas je u Subotici počela izgradnju nove fabrike za izradu delova za automobile u koju će investirati 17 mil EUR. Fabrika će biti završena do kraja 2018. godine i prostiraće se na 12.000 kvadratnih metara i imaće 500 radnika.

„Continental“ u Subotici posluje od 2011. godine, a sada zapošljava 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, istakao je da očekuje da „Continental“, najveći dobavaljač auto-delova u svetu, širi poslove u Srbiji i u tome će mu Vlada pružiti podršku.

– Zadovoljan sam što je Srbija u 2015. godini bila druga zemlja u Evropi po broju otvorenih mesta na osnovu novih investicija – kazao je Vučić.

Pohvalio je nemačke, austrijske i švajcarske kompanije koje primaju učenike na praksu u okviru dualnog programa obrazovanja i dodao da srpske kompanije za sada pokazuju slabo interesovanje za to.