Continental otvorio Centar za istraživanje u Novom Sadu – Nemci zapošljavaju još 500 radnika

Nemačka kompanija Continental otvorila je danas u Novom Sadu Centar za istraživanje i razvoj, a kako je rečeno na otvaranju, dve poslovne jedinice baviće se razvojem sistema elektronske kontrole enterijera vozila i razvojem sistema elektronske kontrole bezbednosti vozila.

Kompanija je već angažovala 100 inženjera za visokotehnološke projekte i razvoj proizvoda u Novom Sadu, rečeno je na otvaranju.

U planu je da u narednim godinama Continental zaposli 500 radnika u Novom Sadu, uglavnom u oblasti softvera i sistemskog inženjeringa, a njihova bruto plata biće oko 2.000 EUR, rečeno je na otvaranju.

Direktor Continentala u Srbiji Saša Ćioringa je rekao da ta kompanija u Novom Sadu traži iskusne inženjere, mlade diplomce i studente IT-a.

Continental je osnovan 1871. u Hanoveru i danas je jedna od vodećih automoto kompanija u svetu sa 230.000 zaposlenih u 56 zemalja. U 2017. je, prema preliminarnim podacima, ostvario prodaju u vrednosti od oko 44 mlrd EUR.

Poslovna jedinica čiji je centar u Novom Sadu deo bavi se upravljanjem informacijama u vozilima i šire. Proizvodni portfolio uključuje grupe instrumenata, jedinice za kontrolu, sisteme za pristup informacijama o gumama, radio uređaje, uređaje za unos podataka, kontrolne table, softvere…