Cooperatief IMI Europe ulaže 30 mil EUR u proizvodnju autodelova u Nišu – Posao za 1.500 radnika

Cooperatief IMI Europe ulaže 30 mil EUR u proizvodnju autodelova u Nišu – Posao za 1.500 radnika
| Izvor: Beta

Ministar privrede Srbije Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor holandske kompanije Cooperatief IMI Europe Erik de Kandido potpisali su u petak (19. avgust 2016. godine) Memorandum o izgradnji pogona te kompanije u Nišu.

Bulatović je rekao da će kompanija iz Holandije u izgradnju pogona uložiti više od 30 mil EUR i u periodu od deset godina zaposliti 1.500 radnika, od kojih je više od 30% visokokvalifikovanih. On je dodao da lokacija na kojoj će biti građen pogon još nije određena, ali da će se o tome odlučiti vrlo brzo.

Direktor Cooperatief IMI Europe Erik de Kandido istakao je da ta kompanija namerava da u Nišu izgradi pogon od 20.000 kvadrata u kome će se proizvoditi delovi za automobilsku industriju. Kako je najavio, taj pogon biće proizvodni centar kompanije za centralnu Evropu.

– Kvalifikovana radna snaga i posvećenost lokalne i centralne vlasti ideji da ovaj projekat bude realizovan, neki su od razloga zbog kojih smo se odlučili da pogon gradimo u Nišu – kazao je De Kandido.

Prema njegovim rečima, menadžment kompanije odluku o izgradnji pogona u Nišu doneo je posle devet meseci istraživanja.

– Niš smo odabrali i zbog prisustva drugih kompanija koje proizvode robu namenjenu auto industriji, kao i zbog dobre saradnje centralne i lokalne vlasti – rekao je De Kandido.

Ministar privrede Goran Knežević poželeo je holandskom investitoru da već na početku naredne godine postavi kamen temeljac novog pogona, a da u toku godine otvori pogon.

– Država će kompaniji pomoći i pravno i finansijski. Dobiće ne mala sredstva za pokretanje pogona u Nišu – istakao je Knežević.

On je rekao da Vlada Srbije želi da vrati Nišu stari sjaj i staru slavu i zbog toga će Niš biti jedan od gradova kome će biti pružana sva moguća državna pomoć.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *