Credit Agricole Grupa imala neto prihod 1.600 mil EUR u prvom kvartalu 2017.

Credit Agricole Grupa imala neto prihod 1.600 mil EUR u prvom kvartalu 2017.
| Izvor: eKapija

Crédit Agricole Grupa u prvom kVartalu 2017. godine ostvarila je neto prihod u iznosu od 1.654 mil EUR, što predstavlja rast od 33% u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz ove banke.

Rast u prihodima uslovljen je odličnim poslovnim rezultatima u svim biznis linijama i distributivnoj mreži Crédit Agricole S.A, kao i u Regionalnim bankama koje distribuiraju svoje proizvode.

U skladu sa prethodnim kvartalima, finansijski rezultati Grupe posledica su intenzivnih poslovnih aktivnosti svih delova Crédit Agricole Grupe uključujući banke za poslovanje sa stanovništvom, specijalizovane biznis linije i velike klijente. Uprkos investicijama u razvoj poslovanja, operativni troškovi su pod kontrolom, a troškovi rizika ostali su na niskom nivou.

Adekvatnost kapitala CA Grupe je stabilna i iznosi 14,5%, što je jedan od boljih rezulatata u tom sektoru, dok je adekvatnost kapitala Crédit Agricole S.A. u blagom padu na 11,9% (pre akvizicije Pioneer Investments), oba dosta iznad propisanog minimuma.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *