Credit Agricole Grupa imala neto prihod 1.600 mil EUR u prvom kvartalu 2017.
| Izvor: eKapija

Crédit Agricole Grupa u prvom kVartalu 2017. godine ostvarila je neto prihod u iznosu od 1.654 mil EUR, što predstavlja rast od 33% u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz ove banke.

Rast u prihodima uslovljen je odličnim poslovnim rezultatima u svim biznis linijama i distributivnoj mreži Crédit Agricole S.A, kao i u Regionalnim bankama koje distribuiraju svoje proizvode.

U skladu sa prethodnim kvartalima, finansijski rezultati Grupe posledica su intenzivnih poslovnih aktivnosti svih delova Crédit Agricole Grupe uključujući banke za poslovanje sa stanovništvom, specijalizovane biznis linije i velike klijente. Uprkos investicijama u razvoj poslovanja, operativni troškovi su pod kontrolom, a troškovi rizika ostali su na niskom nivou.

Adekvatnost kapitala CA Grupe je stabilna i iznosi 14,5%, što je jedan od boljih rezulatata u tom sektoru, dok je adekvatnost kapitala Crédit Agricole S.A. u blagom padu na 11,9% (pre akvizicije Pioneer Investments), oba dosta iznad propisanog minimuma.