Cvetex otvara fabriku sportske odeće u Rekovcu – Do 2018. posao za 100 radnika

Cvetex otvara fabriku sportske odeće u Rekovcu – Do 2018. posao za 100 radnika
| Izvor: Tanjug
nsz

Firma za proizvodnju sportske opreme Cvetex iz Beograda otvoriće pogon u Rekovcu, nerazvijenoj opštini u Pomoravskom okrugu, i za početak zaposliti 40, a do kraja 2018. godine 80 do 100 radnika.

– Iz Cvetexa su najavili da će proizvodnja krenuti polovinom maja. Među 40 zaposlenih, uglavnom žena, biće 25 sa iskustvom i 15 koje će se obučavati – rekao je Tanjugu predsednik Opštine Rekovac Aleksandar Đorđević.

On je dodao da u Rekovcu u poslednjih 20 godina nije otvoren nijedan novi pogon i nije bilo novih zapošljavanja. Cvetex ima pogone u nekoliko mesta u Srbiji, koji uspešno rade.

– Početkom aprila održao sam sastanak sa zainteresovanima za ovaj posao, kako sa onima koje imaju iskustvo u šivenju, tako i sa onima koje žele da nauče kroz rad. Odziv je bio veliki, što nije čudno s obzirom na to koliko dugo ovde nije otvoren nijedan pogon i koliko je nezaposlenih ljudi – rekao je Đorđević.

Cvetex će sa Filijalom Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini organizovati obuku za 15 radnica.

Ta fabrika, rekao je Đorđević, u početku će raditi u hali bivše Konfekcije u centru Rekovca, dok ne sagradi sopstvenu. Opština će od nadležnog ministarstva tražiti da se u okviru Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu otvori jedno tekstilno odeljenje za potrebe ove firme, a u kome će se sprovoditi dualno obrazovanje.

Opština je Cvetexu za izgradnju fabrike dala 35 ari zemljišta sa uređenom infrastrukturom.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *