Cvetex otvara fabriku sportske odeće u Rekovcu – Do 2018. posao za 100 radnika
| Izvor: Tanjug
nsz

Firma za proizvodnju sportske opreme Cvetex iz Beograda otvoriće pogon u Rekovcu, nerazvijenoj opštini u Pomoravskom okrugu, i za početak zaposliti 40, a do kraja 2018. godine 80 do 100 radnika.

– Iz Cvetexa su najavili da će proizvodnja krenuti polovinom maja. Među 40 zaposlenih, uglavnom žena, biće 25 sa iskustvom i 15 koje će se obučavati – rekao je Tanjugu predsednik Opštine Rekovac Aleksandar Đorđević.

On je dodao da u Rekovcu u poslednjih 20 godina nije otvoren nijedan novi pogon i nije bilo novih zapošljavanja. Cvetex ima pogone u nekoliko mesta u Srbiji, koji uspešno rade.

– Početkom aprila održao sam sastanak sa zainteresovanima za ovaj posao, kako sa onima koje imaju iskustvo u šivenju, tako i sa onima koje žele da nauče kroz rad. Odziv je bio veliki, što nije čudno s obzirom na to koliko dugo ovde nije otvoren nijedan pogon i koliko je nezaposlenih ljudi – rekao je Đorđević.

Cvetex će sa Filijalom Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini organizovati obuku za 15 radnica.

Ta fabrika, rekao je Đorđević, u početku će raditi u hali bivše Konfekcije u centru Rekovca, dok ne sagradi sopstvenu. Opština će od nadležnog ministarstva tražiti da se u okviru Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu otvori jedno tekstilno odeljenje za potrebe ove firme, a u kome će se sprovoditi dualno obrazovanje.

Opština je Cvetexu za izgradnju fabrike dala 35 ari zemljišta sa uređenom infrastrukturom.