Da bi postao preduzetnik, treba pre svega da sebi postavis neka pitanja – da li voliš da samostalno radiš, da li si fleksibilan i ne smetaju ti promene, možeš da ubediš ljude da ti se pridruže u nečemu što si započeo, možeš da doneseš odluke u žurbi, voliš izazove, voliš sam da organizuješ svoje vreme, završio si sve što si započeo? Ako je odgovor na svako ovo pitanje „Da“, onda se pokreni i kreni.

upitnik-s-naslonjenim-covjeculjkom

Uspešan preduzetnik može zaraditi dvadeset puta više od direktora velikih kompanija

Jedan od faktora koji razlikuje uspešnog preduzetnika od prosečnog jeste način razmišljanja. Dobar preduzetnik mora da zna da razvija kreativne ideje. Kreativnost je prisutna u svakom profitabilnom uspehu. Mora brzo da donosi odluke. Otkriveno je da je brzina donošenja odluka karakteristika mnogih milionera. Poslovni mislilac James Allen je rekao: “Vaše prethodne misli su Vas dovele do mesta na kome se nalazite danas. Sutra ćete biti tamo gde Vas odvedu Vaše buduće misli.” I stvarno, u poslu, kvalitet razmišljanja određuje kvalitet zarade.

business-people-on-pie-chart-resize

Svet je pun mogućnosti, otvoren za odličnu ideju. Neuspeh je stepenik do većeg uspeha, a ne samo prepreka koju treba prevazići. “Znao sam da neću zažaliti ako ne uspem, ali sam isto tako znao da ću zažaliti samo ako ne budem probao”, govorio je Džef Bezos, osnivač sajta Amazon.com.

Svaki početak je težak. Ako si neodlučan/a i ne znaš kako da kreneš, kakvi su propisi i šta ti je sve potrebno za pokretanje posla, mi ti možemo pomoći. Edukujte se kod Eduke.