„Delta holding“ zainteresovan za „Rasadnike“ u Vranjskoj Banji
| Izvor: Danas

Makedonska kompanija „Delta holding“ iz Kočana, koja se bavi proizvodnjom ranog povrća, zainteresovana je za ulaganje u davno propalo preduzeće „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji, gde je nekada uz korišćenje prirodne tople vode uzgajano cveće.

– Već danas ćemo imati i konkretne razgovore u Agenciji za privatizaciju, jer očigledno je da se radi o ozbiljnom partneru koji bi potpuno obnovio staklenike u Vranjskoj Banji i uposlio između osamdeset i sto radnika – potvrdila je za „Danas“ Slavica Sotirović, predsednica gradske opštine Vranjska Banja.
baner1
Inače, preduzeće iz Kočana, koje osim identičnog naziva nema nikakve veze sa srpskom „Deltom“ Miroslava Miškovića, najavilo je da bi u prvoj godini investiralo u obnovu plastenika oko 2 mil EUR, a prve procene govore da bi za potpunu konsolidaciju „Rasadnika“ bilo potrebno ukupno 4 mil EUR. Makedonci imaju nameru da izgrade plastenike po holandskom modelu u kojima bi proizvodili rano povrće tokom cele godine koristeći prirodnu toplu vodu iz reke Banjštice. Olakšavajuća okolnost za potencijalnog investitora predstavlja i činjenica da su svi imovinsko-pravni odnosi vezani za prostor koji zauzimaju „Rasadnici“ u potpunosti rešeni sa vlasnicima zemljišta