Do kraja jula zaposleno 154.072 radnika sa evidencije NSZ
| Izvor: Tanjug

Za prvih sedam meseci sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje zaposleno je 154.072 radnika, od čega je 50,3% žena, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Navodeći da NSZ daje izuzetne rezultate u ovoj godini, on je istakao da se očekuje da će se do kraja godine, sasvim sigurno, potrošiti sav novac koji je predviđen za zapošljvanje i da će se ispuniti sve kvote.

Vulin je rekao i da se Ministarstvo rada kroz NSZ trudi da maksimalno pomogne našim preduzetnicima posebno kada su to porodična preduzeća, preduzeća koja zapošljavaju i svoje članove porodice, ali i koja uspevaju da se šire.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović istakao da je ohrabrujuća vest to da trenutno na evidenciji nezaposlenih ima 697.000 nezaposlenih lica što je najmanji broj počev od 2000. godine.

– Ipak imamo jedan trend koji je pozitivan. Povećava se zapošljavanje, smanjuje se broj nezaposlenih lica pa se tako za prvih sedam meseci zaposlilo oko 154.000 lica koja su bila na našoj evidenciji što je za oko 10,5% više nego u istom periodu prethodne godine – rekao je Martinović.