Dobra poslovna klima dovela Indofood u Srbiju – Salim group razmišlja o ulaganju u ljudske resurse i IT industriju

Dobra poslovna klima dovela Indofood u Srbiju – Salim group razmišlja o ulaganju u ljudske resurse i IT industriju
| Izvor: Dnevnik

IndoAdriatic industry, licencirani proizvođač instant nudli trgovinske marke Indomie, po ovlašćenju PT Indofood Sukses Makmur Tbk, dela Salim grupe, dobila je je posle nepune dve godine gradnje i Inđiji svoj dom koji planira da ubrzano širi.

Entoni Salim, sin osnivača Salim grupe Sudono Salima, treći je najbogatiji čovek u Indoneziji, čiju je imovinu u 2015. američki magazine Forbes procenio na 5,4 mlrd USD.

Na pitanje zbog čega je Srbija izabrana kao prvo mesto za proizvodnju Salim grupe u Evropi, Salim kaže da je klima za investiranje veoma dobra i imamo veoma aktivnu ambasadu kao podršku.

– Takođe, predsednik Tomislav Nikolić vodi veoma dobru politiku koja privlači poslovne ljude. Sve su to razlozi zašto smo izabrali Srbiju – dodaje Salim.

Govoreći o budućim planovima, rekao je da su privrženi proširenju kapaciteta, kao i da će se razgovarati o mogućnostima za ulaganje u univerzitetsko obrazovanje. – Oblast ljudskih resursa je veoma važna za nas, ne samo hardverska infrastruktura već i softverska – navodi.

– Ukoliko mi budete dali dobro okruženje u narednih 10 godina, ovo će postati veoma važan centar – naglasio je Salim.

Brend Indomie formiran je 1970-tih i prodaje se u 50-ak zemalja, uključujući i Bliski Istok, Afriku, Zapadnu Evropu, Autraliju, Japan i Sjedinjene Američke Države. Ima 30-ak fabrika koje proizvode preko 20 milijardi paketića nudli godišnje.

Salim Grupa je najveći konglomerat u Indoneziji i jedan od najvećih u Jugoistočnoj Aziji. Ima više od 30 kompanija i niz poslovnih aktivnosti, od prehrambene industrije, do hotelske industrije, nekretnina, bankarstva, odnedavno i telekomunikacija i sirovina.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *