Dom zdravlja u Nišu pred kompletnom rekonstrukcijom – Završetak radova u maju 2017.

| Izvor: Jugmedia
Vlada Srbije izdvojila je 112 miliona dinara za rekonstrukciju Doma zdravlja u Nišu, a radovi bi trebalo da budu završeni u prvih pet meseci naredne godine, izjavio je pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Radovan Mihajlović.

Prema njegovim rečima tender za izbor izvođača radova je u toku i biće okončan 10. decembra.

– Rekonstrukcija Doma zdravlja krenuće 1. januara. Rad ordinacija i ambulanti neće biti redukovan, osim što će komfor pacijenata možda nešto biti smanjen – istakao je Mihajlović.

On je dodao da će normalno unkcionisanje Doma zdravlja biti postignuto time što će se pojedini radovi izvoditi tokom noći, odnosno u periodu od 20 časova do 7 časova ujutru.

Mihajlović je naglasio da će u predstojećim mesecima Dom zdravlja biti kompletno rekonstruisan.

– Jedan od najvećih poslova biće zamena prozora i vrata, jer je potrebno zameniti šest ulaznih portala i 576 prozora. Biće sanirana fasada, a krov će dobiti novu hidroizolaciju, što će trajno rešiti problem prokišanjavanja – kazao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima u planu je i zamena 4.400 kvadata podnih obloga i postavljanje termosolarnih postrojenja za pripremu tople sanitarne vode.

Dom zdravlja, dodao je Mihajlović, dobiće i nove vodovodne i kanalizacione instalacije, kao i nove toalete.

– Svi ovi radovi uticaće na povećanje energetske efikasnosti objekta i na smanjenje utroška energije – naglasio je Mihajlović.

Dom zdravlja u Nišu izgrađen je 1984. godine, a prema rečima zaposlenih, na zgradi nikada do sada nije bilo nikakvih ozbiljnijih radova.