Dom zdravlja u Nišu pred kompletnom rekonstrukcijom – Završetak radova u maju 2017.

Dom zdravlja u Nišu pred kompletnom rekonstrukcijom – Završetak radova u maju 2017.

| Izvor: Jugmedia
Vlada Srbije izdvojila je 112 miliona dinara za rekonstrukciju Doma zdravlja u Nišu, a radovi bi trebalo da budu završeni u prvih pet meseci naredne godine, izjavio je pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Radovan Mihajlović.

Prema njegovim rečima tender za izbor izvođača radova je u toku i biće okončan 10. decembra.

– Rekonstrukcija Doma zdravlja krenuće 1. januara. Rad ordinacija i ambulanti neće biti redukovan, osim što će komfor pacijenata možda nešto biti smanjen – istakao je Mihajlović.

On je dodao da će normalno unkcionisanje Doma zdravlja biti postignuto time što će se pojedini radovi izvoditi tokom noći, odnosno u periodu od 20 časova do 7 časova ujutru.

Mihajlović je naglasio da će u predstojećim mesecima Dom zdravlja biti kompletno rekonstruisan.

– Jedan od najvećih poslova biće zamena prozora i vrata, jer je potrebno zameniti šest ulaznih portala i 576 prozora. Biće sanirana fasada, a krov će dobiti novu hidroizolaciju, što će trajno rešiti problem prokišanjavanja – kazao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima u planu je i zamena 4.400 kvadata podnih obloga i postavljanje termosolarnih postrojenja za pripremu tople sanitarne vode.

Dom zdravlja, dodao je Mihajlović, dobiće i nove vodovodne i kanalizacione instalacije, kao i nove toalete.

– Svi ovi radovi uticaće na povećanje energetske efikasnosti objekta i na smanjenje utroška energije – naglasio je Mihajlović.

Dom zdravlja u Nišu izgrađen je 1984. godine, a prema rečima zaposlenih, na zgradi nikada do sada nije bilo nikakvih ozbiljnijih radova.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *