„Don Don“ postao najveći regionalni igrač u pekarskoj industriji – U 2015. prihodovali 9 mil EUR
| Izvor: eKapija

Preuzimanjem „Pekare Grosuplje“ od „Mercatora“, jedne od najpoznatijih pekara za proizvodnju hleba i peciva u Sloveniji, „Don Don“ je postao najveći regionalni igrač u pekarskoj industriji na prostoru bivše Jugoslavije.Najvažniji fokus u 2016. godini biće konsolidacija procesa i proizvodnje u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali i razvoj sopstvene maloprodaje, poručuju iz kompanije.
Integracija „Pekare Grosuplje“ u grupu „Don Don“ u oktobru 2015. omogućila je podjednaku stabilnost u svim delovima kompanije, ali i postavila dobre osnove za dalju ekspanziju. „Don Don“ zajedno sa „Pekarom Grosuplje“ u 2016. godini planira oko 100 mil EUR godišnjeg prometa, čime će zauzeti prvo mesto među pekarskim proizvođačima u regiji.

– Na nivou sistema „Don Don“ 2015. godine smo imali 65 mil EUR konsolidovanog prihoda i 9 mil EUR dobiti. Poređenja radi, u 2014. smo imali 61 mil EUR konsolidovanog prihoda i dobit od 8 miliona – izjavio je Aleš Mozetič, generalni direktor „Don Dona“.

„Don Don“ je u budžet Republike Srbije u 2015. uplatio oko 200 miliona dinara. Tokom 2015. godine,u proizvodnju je uloženo 1,5 mil EUR, najviše u kragujevački „Žitoprodukt“ u kome je povećan kapacitet mlina, ali i za nabavku nove opreme. Kompanija je pokrenula proizvodnju nove kategorije (dvopek), a u 2016. planira izgradnju dva nova proizvodna pogona u Kragujevcu (za kalupski hleb) i Pudarcima nadomak Beograda (za proizvodnju prezli). „Don Don“ zapošljava 1400 ljudi i angažuje još oko 400 partnera u distribuciji.