„Don Don“ postao većinski vlasnik kragujevačkog „Žitoprodukta“ – Vrednost investicije 3 mil EUR
| Izvor: Beta

Kompanija „Don Don“, najveći prozvođač hleba i peciva u Srbiji, kupila je od „Agromarketa“ 86% akcija preduzeća „Žitoprodukt“ iz Kragujevca za 3 mil EUR.
Direktor i većinski vlasnik kompanije „Don Don“ Aleš Mozetič rekao je novinarima u Kragujevcu da će u razvoj „Žitoprodukta“ u početku uložiti 500.000 EUR za rekonstrukciju mlina i da je u planu da Kragujevac postane centar za pogone te kompanije na jugu Srbije.

– Planirano je da početkom novembra kapacitet mlina bude 100 tona dnevno, a da do leta bude udvostručen – rekao je Mozetič.

On je najavio da će u narednih godinu dana biti uloženo 1 mil EUR u širenje pogona i novu opremu, razvoj tržišta, asortimana, kao i unapređenje maloprodaje.

– Prvi cilj je da uvećamo proizvodnju sa 20.000 na 40.000 vekni hleba dnevno, kao i proizvodnja 20.000 jedinica peciva i 30.000 komada tosta – rekao je Mozetič.

On je naveo da je u planu da u Kragujevcu bude i centralna proizvodnja tosta za celu Srbiju i da se ubrzo pokrene i proizvodnja dvopeka, kao novina u asortimanu „Don Dona“.
baner1
Mozetič je najavio upošljavanje još 50 novih radnika naredne godine u pogonima u Kragujevcu, gde je sada ima oko 170 zaposlenih. On je potvrdio da neće biti povećanja cene hleba i peciva.

Slovenačka kompanija „Don Don“ posluje u regionu 20 godina, a na tržištu Srbije sedam godina, gde je uložila oko 35 mil EUR u razvoj pekarske industrije. Proizvodi u Pudarcima, Zrenjaninu, Kraljevu, Nišu, Jakovu, Leskovcu Vrnjačkoj Banji, pekari u Svrljigu i Fidelinka pekari u Subotici, a upošljava u Srbiji oko 1.500 radnika.