„Don Don“ proširuje kapacitete u Nišu i u 2015.
| Izvor: Tanjug

Kompanija „Don Don“ saopštila je da se u pogonima niške fabrike hleba „Žitopek“ dnevno utroši 25 tona brašna u proizvodnji hleba i peciva i da je plan za ovu godinu proširenje kapaciteta.

U prošloj godini rekonstruisali smo pogon peciva, proširili rampe, proizvodni i magacinski prostor i postavili nove tri peći, navodi direktor proizvodnje „Žitopeka“, Emil Tanackov.

On je napomenuo da se trenutno radi na proširenju rampe magacina hleba zbog povećanja proizvodnje linijskog hleba.
baner1
U ovoj godini u „Žitopeku“ će raditi na daljem proširenju kapaciteta i novom asortimanu, naveo je Tanackov u pisanoj izjavi medijima.

Od prodatog belog i belog rezanog hleba proizvedenih u „Žitopeku“ izdvaja se po jedan dinar za kupovinu inkubatora za Kliniku za dečje interne bolesti u Nišu i do sada je na takav način prikupljeno oko pola miliona dinara.

Kompanija „Don Don“, koja u Srbiji posluje već 20 godina, jula prošle godine je postala vlasnik većinskog paketa akcija niškog „Žitopeka“. Celokupna transakcija iznosiće bluzu 4,5 mil EUR koja obuhvata pokrivanje gubitaka dobavljačima od 2,6 mil EUR, ulaganje u modernizaciju fabrike od 1,5 mil EUR i isplatu deonica od oko 250.000 EUR, saopšteno je prilikom preuzimanja „Žitopeka“ polovinom prošle godine.
Tada je rečeno da „Žitopek“ ima gubitak od 170 miliona dinara što je iznad visine njegovog kapitala.

Plan novog većinskog vlasnika je da „Žitopek“ dnevno proizvodi 80.000 vekni hleba, dok je u trenutku preuzimanja proizvodnja bila na nivou od 42.000 vekni.