„Don Don“ uložio 500.000 EUR u „Žitoprodukt“

Tri meseca nakon što je slovenačka kompanija „Don Don“ preuzela većinski paket akcija kragujevačkog Žitoprodukta, u toj mlinsko-pekarskoj firmi, prema najnovijom zvaničnim informacijama, ostvarene su krupne promene, koje se, pre svega, odnose na osavremenjavanje proizvodnog pogona i opreme, kao i na proširenje asortimana.

– Zbog dotrajalosti jedna tunelska linija za proizvodnju osnovne vrste hleba potpuno je razmontirana, a sada je na njenom mestu nova savremena fermentaciona komora sa podnim grejanjem. Preostale dve peći za proizvodnju linijskog hleba su remontovane. Za finalizaciju zamrznutog asortimana dopremljena je nova rotaciona peć. Don Don je u ovo i ostalu opremu već na samom startu rada u Kragujevcu uložio oko pola miliona evra, a planirana su i dalja ulaganja – kaže Ivana Pavlović, šefica proizvodnje u tom preduzeću.
baner1
Ističe pritom da je „Žitoprodukt“, početkom ovog meseca, postao centralni pogon u sistemu „Don Dona“ za proizvodnju tost hleba, kojim se od sada iz Kragujevca snabdeva celo tržište Srbije. Za kratko vreme „Žitoprodukt“ je dostigao proizvodnju od 6.000 vekni tog hleba dnevno. Takođe, povećana je i proizvodnja svih ostalih vrsta hleba, a u Kragujevcu se odskora mesi i beli rezani hleb za čiju proizvodnju nije bilo uslova pre dolaska novog većinskog vlasnika. U „Žitoproduktu“ se sada svakoga dana od 13 tona brašna proizvede oko 35.000 vekni svežeg, rezanog, pakovanog i tost hleba.