Duplo veće interesovanje za investicije u Srbiji – RAS dobio 50 pisama o namerama u 2017.

Duplo veće interesovanje za investicije u Srbiji – RAS dobio 50 pisama o namerama u 2017.
Izvor: eKapija

Srbija je ove godine dobila 50 pisama o namerama za investiranje, što je gotovo duplo više nego 2016. koja je smatrana najuspešnijom godinom sa potpisana 22 ugovora za investicije vredne 240 mil EUR, rekao je danas direktor za investicije i ulaganja Razvojne agencije Srbije, Radoš Gazdić.

On je na međunarodnom ekonomskom forumu SPIEF rekao da je veoma važno za Srbiju što ima svoj paviljon na ovom forumu koji je, kako kaže, važna lokacija za potencijalne investitore.

– Mi smo ostvarili odlične rezultate u prošloj godini u vezi sa privlačenjem investicija, bilo je 240 mil EUR privučenih investicija, 22 potpisana ugovora sa blizu 17 hiljada novih radnih mesta koji će biti generisani u narednom periodu. Izuzetno smo zadovoljni i ovom godinom, imamo oko 50 pisama o namerama za investiranje koji će generisati novi broj zaposlenih tokom godine i očekujemo da ova godina bude uspešnija nego prošla koja je bila najuspešnija u poslednjih deset godina – istakao je Gazdić u izjavi za Tanjug.

On je u okviru predavanja „Zašto investirati u Srbiju“ koje je organizovala Razvojna agencija Srbije predstavio šest najvažnijih razloga za ulaganja u Srbiju među kojima su viskoobrazovana radna snaga, stabilno političko i ekonomsko okruženje i optimalna geografska pozicija.

– Srbija ima visokoobrzovanu ranu snagu, stabilno političko i ekonomsko okruženje, operativne troškove najniže u regionu, optimalnu geografsku poziciju, slobodnu trgovinu na tržištu od 1,3 milijardi korisnika, kao i posebne finansijske pogodnosti. Sve to je čini veoma pogodnom za investiranje, što praksa povećanja investicija i pokazuje – zaključio je Gazdić.

Pročitajte takođe

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018.

ProCredit banka nastavlja podršku domaćoj poljoprivredi – Subvencionisani agro krediti i u 2018. Izvor: eKapija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *