Dve italijanske kompanije praviće obuću u Šidu – Delta Italija i Clarks zapošljavaju 500 radnika

Dve italijanske kompanije praviće obuću u Šidu – Delta Italija i Clarks zapošljavaju 500 radnika
| Izvor: Dnevnik

Nakon ozbiljnih pregovora koje su čelnici lokalne samouprave u Šidu vodili sa potencijalnim investitorima iz Italije, gotovo je izvesno da će do saradnje doći, a prema prvim procenama dolazak dve velike italijanske kompanije doneće oko 500 radnih mesta u naredne tri godine.

Prema rečima predsednika opštine Šid, Predraga Vukovića, već sada je izvesno da će kompanija Delta Italija koja proizvodi đonove za obuću, za početak otvoriti oko 250 radnih mesta, ali da postoji mogućnost dolaska i nekih njihovih partnerskih firmi što bi imalo dodatni značaj za šidsku opštinu.

– Nedavno su u Šidu bili predstavnici Delta Italija koji su napravili predugovor sa vlasnikom dve ogromne hale u industrijskoj zoni – jug u Šidu. Kako su nam saopštili ove godine će zaposleti 250 radnika, a njihov plan je da nakon tri godine izgrade svoj veći objekat u industrijskoj zoni pored Koridora 10 i tada bi trebalo da se uposli još 250 radnika – kaže Predrag Vuković.

On je dodao da je za dolazak u Šid zainteresovana i kompanija Clarks koja ima fabriku dečije obuće i proizvodnju od 12 miliona pari godišnje.

– Oni su u partnerskim odnosima sa kompanijom Delta Italija i kako nam je rečeno i Clarks je zainteresovan da pravi pogone kod nas. Zasad ne znamo lokaciju, ali uskoro očekujemo i njihove predstavnike kako bi se utvrdili detalji – rekao je Vuković i dodao da su to dve lepe vesti za šidsku opštinu, pre svega za mlade ljude koji će u svom gradu imati priliku da pronađu siguran posao.

Prema njegovim rečima, tokom nedavne posete predsednika Vlade AP Vojvodine, Igora Mirovića, lokalnoj samoupravi je obećana pomoć za opremanje industrijske zone za koju je planirano čak 120 hektara pogodnog zemljišta.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *