EBRD okupila direktore vodećih malih i srednjih preduzeća iz regiona
| Izvor: Tanjug

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odlučna je da podrži razvoj sektora malih i srednjih preduzeća.

Podržaće i jačanje kapaciteta za njihovo upravljanje, uključujući i finansijske direktore, rekao je EBRD za Srbiju Danijel Berg na prvom Forumu finansijskih direktora MSP iz regiona Zapadnog Balkana.

Skup, održan u beogradskom Hotelu Metropol, okupio je 80 finansijskih direktora vodećih MSP širom regiona, uključujući i Hrvatsku, iz različitih sektora, koji su razgovarali o trendovima i najboljim praksama regionalnih direktora, kao i o ključnim veštinama i pristupu potrebnom da bi direktori odgovorili na trenutne tržišne izazove.

Finansijskim direktorima su, kako se navodi u saopštenju EBRD, preneta iskustva o novim trendovima i razvojima na polju industrije finansijskog upravljanja, a predstavljena im je i šira poslovna perspektiva koja je ključna da bi bili uspešni u svojoj ulozi.

Interaktivna panel diskusija je podstakla mnoga pitanja, a glavna tema je bila „Profilisanje pravog finansijskog direktora za trenutne korporativne izazove“, sa gostima iz vodećih kompanija iz regiona uključujući Atlantic Grupu, DHL Srbija, Moji Brendovi, Podravku i United Grupu.

Forum finansijskih direktora finansirala je Evropska Unija u okviru Western Balkans Enterprise Development and Innovation Facility (WB EDIF).

Pod okriljem ovog donatora, EBRD nastavlja da pruža pomoć malim i srednjim preduzećima u regionu kako bi oni dobili pristup poslovnim savetima i međunarodnoj ekspertizi u industriji na principu podele troškova, ali isto tako podržava finansijske potrebe malih i srednjih preduzeća kroz Enterprise Expansion Fund (ENEF), piše u saopštenju.