EBRD partner Srbije i u budućim projektima
| Izvor: Beta

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) poručili su u petak (5. maja 2017. godine), u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, da će ta finansijska institucija i u budućim infrastrukturnim projektima biti partner Srbije.

Učesnici sastanka razgovarali su o realizaciji projekata koje EBRD finansira u Srbiji u putnoj i železničkoj infrastrukturi, o reformama u toj oblasti i modernizaciji pruga, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka Mihajlović je EBRD-u predstavila kojom dinamikom se realizuju projekti na drumskom i železničkom Koridoru 10, rezultate sprovedenih reformi u železničkom sektoru i dinamiku modernizacije pruga.

Razgovarano je i o potencijalnoj ulozi EBRD u privatizaciji ili javno-privatnim partnerstvima u Srbiji.

Govoreći o koridorima Mihajlovićeva je istakla da je Srbija, zbog geografskog položaja, najkraći put koji povezuje Istok i Zapad, i da je u tom kontekstu veoma važna infrastrukturna povezanost sa regionom i Evropom, posebno železnički Koridor 10.

Predstavnici EBRD-a pohvalili su napore ministarke da privede kraju infrastrukturne projekte, a ujedno su i čestitali Vladi Srbije na ukupnom učinku, fiskalnim rezultatima i ostvarenom privrednom rastu, navodi se u saopštenju.