EBRD pozitivno ocenila ekonomsku stabilnost i razvojni put Srbije – Najavljena podrška malim i srednjim firmama

| Izvor: eKapija

Bord direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) pohvalio je reforme Vlade Srbije i pozitivno ocenio ekonomsku stabilnost i razvojni put zemlje.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, glavne teme današnjeg susreta sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem bile su poboljšanje investicione klime, pomoć u razvoju preduzetničkog duha kroz savetodavne programe, kao i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u saradnji sa institucijama Srbije.

Najveći interes izražen je za projekte u oblasti energetike i infrastrukture, kao i saradnja na daljem razvoju uspešnih srpskih kompanija, kao što su beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ i Telekom Srbija, kroz model strateškog partnerstva sa svetskim kompanijama.

Tokom sastanka sagovornici su ukazali na značaj regionalne ekonomske saradnje i stabilnost, kojoj Srbija najviše doprinosi kao lider u regionu.

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci i pomoći koju EBRD pruža u gotovo svim oblastima od značaja za Srbiju.

Mandatar za sastav nove Vlade je rekao da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi postigla visoke ciljeve i što bolje rezultate, prvenstveno u oblasti ekonomije, posebno jačati investicije u privatnom sektoru u cilju bržeg ekonomskog oporavka.