Izvor: Beta

Nemačka kompanija Kromberg & Schubert otvorila je danas u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za autoindustriju u koju je investirano 29 mil EUR i gde će, kad bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biti zaposleno 2.500 ljudi.

U pogonu u Kruševcu na 23.000 kvadrata trenutno radi oko 600 ljudi, dok je do kraja godine planirano da se uposli još 200.

Vlada je nemačkoj kompaniji dala podsticaje za otvaranje fabrike od 9,5 mil EUR, a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

Otvaranju fabrike u Kruševcu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije Kromberg & Schubert Hans-Oto Kromberg, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Vučić je rekao da će Kromberg & Schubert za 20 dana doneti odluku o novoj investiciji i da se on nada da će izbor biti Srbija, a da su u konkurenciji četiri srpska grada.

Kromberg & Schubert je porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata, vodeći je globalni dobavljač žičnih sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja. Zapošljava oko 38.000 ljudi na više od 30 lokacija u svetu.