Emmezeta otvara robnu kuću u Čačku u martu 2017.
| Izvor: Glas zapadne Srbije

Menadžment kompanije Emmezeta odlučio je da otvori svoj prodajni objekat i u Čačku, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Pregovori o mogućnosti da Emmezeta otvori robnu kuću u Čačku su počeli u avgustu ove godine. Očekuje se da robna kuća bude otvorena u martu u Preljini na prostoru sadašnjeg supermarketa Aman koji se seli u prostor prodavnice JYSK.

Na 3.000 m2 prodajnog prostora će biti ponuđeno sve što je potrebno za uređenje doma – od nameštaja, bele tehnike, elektronike, posuđa, do igračaka za decu.

Operativni direktor kompanije Emmezeta za Srbiju Aleksandar Pavićević je obavestio gradonačelnika da je novoj robnoj kući potrebno još 2.000 m2 magacinskog prostora, kao i da je planirano da Emmezeta, već od Nove godine, raspiše konkurs za prijem u radni odnos 50 radnika i to ekonomista, trgovaca, magacionera…

Inače, do 2011. godine je Emmezeta, zajedno sa kompanijom Conforama bila je u vlasništvu francuske korporacije PPR, kada je prešla u vlasništvo južnoafričke kompanije Steinhoff international, koja je 2013. godine kupila i austrijski lanac prodavnica nameštaja Kika-leiner.

Prošle godine je na mestu nekadašnje robne kuće Kika u Beogradu, otvorena robna kuća Emmezeta.