Evo ko može konkurisati za vaučere u turizmu u 2017. – Realizacija programa do 20. novembra
| Izvor: eKapija

Vlada Republike Srbije donela je 23. decembra Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja vaučera u turizmu za 2017. godinu.

Ovim dokumentom definisano je da se vaučeri za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja, mogu koristiti na teritoriji Republike Srbije, osim u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Za vaučere mogu da konkurišu penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno, zatim korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom.

Ugostitelji zainteresovani za učešće u realizaciji projekta podsticaja domaćeg turizma, prijave podnose Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će sačiniti listu onih koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera, a ministarsto je već objavilo poziv ugostiteljima da se prijave.

Vaučeri, u vrednosti od 5.000 dinara, mogu se koristiti zaključno sa 20. novembrom 2017. godine, definisano je ovom Uredbom.

Podsetimo, kao mera podrške za zadržavanje domaćih turista u Srbiji, 2015. godine uveden je sistem vaučera. Država je u 2016. godini za ovaj podsticaj izvojila 230 miliona dinara, a dodeljeno je 46.000 vaučera. Za 60.000 vaučera u 2017. država će izdvojiti 300 miliona dinara.

kliknite za PDF fajl