Evropska investiciona banka zainteresovana za finansiranje novih projekata u Srbiji

Evropska investiciona banka zainteresovana za finansiranje novih projekata u Srbiji
| Izvor: Tanjug
Šefica Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre izjavila je u ponedeljak (19. septembra 2016. godine) na sastanku sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem, da je ta banka zainteresovana za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji kao i za dalji razvoj regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže.

Ona je ukazala da EIB planira da finansira i nove projekte u oblasti zdravstva i obrazovanja, sektora energetike i zaštite životne sredine, kao i nove infrastrukturne projekte – puteve i železnicu.

Negre je ocenila da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, te da postoji mogućnost za dalji rast partnerstva Srbije sa tom finansijskom institucijom.

Ministar Vujović je, kako piše u saopštenju tog ministarstva, razgovarao sa šeficom EIB za Zapadni Balkan o aktivnim projektima u Srbiji u kojima ucestvuje EIB, kao i o budućoj saradnji.

Vujovic je istakao da je u Srbiji trenutno 15 aktivnih projektnih zajmova, koje je odobrila Evropska investiciona banka. On je dodao kako očekuje da će, kao i do sada, EIB nastaviti da bude pouzdan partner i pruža pomoć u građenju kapaciteta za započete projekte i njihovu uspešnu realizaciju.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *