Evropske pare za srpski agrar – Konferencija „Politika, mehanizmi i praksa podrške razvoju poljoprovrede“ 12. juna u Novom Sadu

Evropske pare za srpski agrar – Konferencija „Politika, mehanizmi i praksa podrške razvoju poljoprovrede“ 12. juna u Novom Sadu
| Izvor: Blic

Finansiranje srpskog agrara iz evropskih fondova za razvoj biće ključna tema konferencije „Politika, mehanizmi i praksa podrške razvoju poljoprovrede“, koja će biti održana 12. juna u Novom Sadu u organizaciji Konfindustrije Srbije u saradnji sa Komorom italijansko-srpskih privrednika.

Ovo je prva u nizu konferencija u okviru poljoprivrednog foruma „Podrška razvoju konkurentnosti agrara i prehrambene industrije“, koju je pokrenula Konfindustrija Srbije sa svojim partnerima i članicama asocijacije.

Za dobijanje sredstava iz ovih fondova potrebne su razvijene strategije, a neophodno je podizanje svesti i edukacija potencijalnih korisnika u postizanju održivog poslovanja. Najavljeni učesnici, koristeći najbolje primere iz italijanske i evropske prakse, predstaviće modele za opšte poboljšanje agrara i agro-industrijskog sektora u Srbiji.
baner1
Osim Danila Golubovića, državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i pomoćnika ministra finansija Edvarda Jakopina, u diskusiji će učestvovati i Paolo Gouveia, iz „Copa Cogece“, najvažnije Evropske asocijacije farmera i poljoprivrednih zadruga sa sedištem u Briselu, a direktno sa „Expa“ iz Milana učesnicima će se video-linkim obratiti gospodin Paolo de Kastro, član odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj evropskog parlamenta.

Svoj doprinos panelu daće i predstavnici APOT-a, konzorcijuma poljoprivrednih proizvođača voća i povrća iz autonomne pokrajine Trentino, koji je priznat i od Evropske unije, kao i privatni preduzetnici, distributeri, izvoznici hrane i svi oni čije je poslovanje u tesnoj vezi sa agrarom.

Pročitajte takođe

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu

Budućnost je naklonjena malim aerodromima – Niš obara rekorde, Morava traži svoju šansu Kada je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *