Fabrika za preradu krompira „Kelvins potato“ počinje proizvodnju u Titelu do kraja 2016. godine
| Izvor: Tanjug

Fabrika za preradu krompira kompanije „Kelvins potato“ u Titelu trebalo bi da počne sa proizvodnjom krajem godine, rekao je direktor kompanije Dragan Đurić i dodao da je plan da se godišnje preradi 30.000 tona krompira.

Pored toga, kako je rekao Đurić, kompanija planira i gajenje krompira kako bi obezbedila sirovinu za sopstvenu proizvodnju.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić je istakao da ta investicija za opštinu znači izuzetno mnogo i da je to druga fabrika koja će u kratkom vremenskom roku biti otvorena u Titelu jer je pre nekoliko dana otvorena mlekara u Mošorinu.

– Ispunili smo obećanje da ćemo potpuno zamrlu ekonomiju Titela probuditi i pokazali smo da nastavljamo putem koji je zacrtala Vlada Srbije na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta- naglasio je Božić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je vrednost investicije između 12,5-13 mil EUR, a u toj fabrici biće zaposleno 30-tak ljudi što je, kako je kazao, ekvivalentno tome da se u Novom Sadu zaposli oko 1.000 ljudi.