Facebook uvodi oglase i na Messenger

Facebook uvodi oglase i na Messenger

Nakon što je Facebook svoju mobilnu aplikaciju razdvojio u dve – Facebook i Messenger, sada je kompanija odlučila da iskoristi Messenger kao još jedan kanal za plasiranje oglasa.

Tako će korisnici jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje uskoro na ekranima svojih pametnih telefona uz poruke svojih prijatelja gledati i oglase.

Kako ističu iz Facebooka, oglasi će biti plasirani između korisničkih poruka, kao što je to slučaj s oglasima na klasičnom Facebook zidu.

Šef razvoja Messengera Stan Chudnovsky, gostujući na MobileBeat 2017, najavio je kako oglasi neće biti vidljivi odmah niti svima. Naime, poslužiće se istom taktikom koju su koristili i za uvođenje oglasa na Instagram – postepeno i polako.

Ovo je samo poslednji u nizu pokušaja Facebooka da obezbedi pozitivan rast prihoda. Već su se pojavile glasine kako bi sledeći „na udaru“ mogao biti popularni servis i aplikacija za dopisivanje WhatsApp. Naime, prema nekim procenama svakog dana razmeni se više od dve milijarde poruka na Messengeru i oko dve i po milijarde na WhatsAppu, što je izuzetno zanimljivo oglašivačima.

Procenjuje se kako bi uvođenjem oglasa u Messenger i WhatsApp, Facebook mogao zaraditi dodatnih 11 mlrd USD do 2020.

Prvi koji su imali „sreće“ da vide oglase u Messengeru su bili korisnici u Australiji i na Tajlandu, gde je Facebook testirao tu mogućnost poslednjih šest meseci. Oglašivači mogu da koriste klasični oglas kojim privlače posetioce na svoje web ili Facebook stranice, ili ponuditi korisnicima mesto gde mogu započeti razgovor, pitati šta ih zanima ili dobiti dodatne informacije o kompaniji. Zanimljivo je kako su korisnici veoma dobro prihvatili takav oblik oglašavanja, jer ih „povezuje s kompanijama“.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *