Falke u 2017. povećava broj radnika u Leskovcu – Godišnja proizvodnja 15 miliona pari čarapa i hulahopki
| Izvor: Jugmedia

Falke će se do kraja ove godine fokusirati na obuku radnika i modernizaciju mašina za proizvodnju čarapa u Leskovcu a planirano je da nakon toga, u drugoj polovini 2017, poveća broj zaposlenih za 5%, najavio je generalni direktor ove kompanije za Srbiju Tomas Kruger.

U leskovačkoj fabrici Falke trenutno radi preko 700 ljudi. To znači da će naredne godine, po planovima uprave, ova kompanija u Leskovcu zaposliti još 35 radnika.

Kruger je kazao da je ponosan na činjenicu koliko je ova kompanija zapravo uložila u obuku svojih radnika.

– To je nešto što je neprocenjivo. Za ovakvu vrstu posla kojim se Falke bavi najbitnije je da ga rade ljudi koji su za tako nešto edukovani. Ulaganje u ljude nema svoju cenu – kazao je.

Dodao je da, po ugovoru sa Vladom Republike Srbije, Falke nikada nije bio vezan da svoje zaposlene na radnom mestu drži određeni broj godina, već da je u obavezi da zaposli konkretan broj radnika.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je poručio da je Falke ozbiljna i odgovorna fabrika i da se to ogleda činjenicom da zarade zaposlenima izmiruju na vreme, kao i sve obaveze prema državi.

Ova kompanija otvorila je svoju fabriku u Leskovcu 2012. godine u kojoj se proizvodi do 15 miliona pari čarapa i finih hulahopki godišnje.