Fasisol sredinom marta 2017. počinje proizvodnju u Grdelici – Celokupna proizvodnja metalne galanterije ide u izvoz
| Izvor: Jugmedia

Francuski gastarbajter, rodom iz Vlasoitinca, Petar Stanojević otvoriće u Grdelici 100 novih radnih mesta u svojoj firmi Fasisol koja se bavi proizvodnjom metalne galanterije. Za početak će u njoj raditi pedesetak ljudi, a sa njim je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas potpisao Ugovor o davanju na upotrebu i korišćenje dela nepokretnosti proizvodnog objekta AD Danilo Bošković.

– Na nagovor prijatelja sam odlučio da pokrenem pogon za proizvodnju negde u mom kraju zbog jeftinijih materijala i jeftine radne snage, a ujedno i da pospešim razvoj industrije i ekonomije tamo odakle potičem – kazao je Stanojević koji već 25 godina živi u Francuskoj, gde je sarađivao sa građevinskim firmama za koje je pravio ograde i terase.

Inače, on je morao da uradi biznis plan za 103 radnika u proizvodnji metalne galanterije i da garantuje stopostotni izvoz svojih proizvoda u Francuskoj i Portugaliji.

Stanojević je rekao da će proizvodnja početi sredinom marta ove godine pošto se prethodno uredi objekat po standardima Evropske unije.

Gradonačelnik Cvetanović naglasio je da će investitor u opremanje hale uložiti 500.000 EUR, a da će 103 radnika sukcesivno zapošljavti do 2020. godine. U gradsku kasu očekuje se priliv od oko 11 miliona dinara u prvoj godini rada od poreza na zarade.

– Za mene kao gradonačelnika Leskovca, stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje naših sugrađana i smanjenje nezaposlenosti je – prioritet nad prioritetima – istakao je on.