Fasisosol iz Vlasotinca proizvodiće metalnu galanteriju u Grdelici – U planu zapošljavanje 100 radnika
| Izvor: Jugmedia

Francuski gastarbajter rodom iz Vlasoitinca Petar Stanojević želi da u Grdelici zaposli 100 novih radnika u svojoj firmi Fasisosol koja se bavi proizvodnjom metalne galanterije.

Gradski većnik Zoran Janković uputiće zahtev leskovačkoj Skupštini da se ovom privredniku da na korišćenje jedna od napuštenih proizvodnih hala u kompleksu Danila Boškovića.

– Tu je bilo malo problema oko regulisanja odnosa jer u Danilu Boškoviću, pored imovine koja je Republika Srbija prenela u vlasništvo, stajala je hipoteka na određene objekte OTP banke, koji su u međuvremenu prodati, a ostali deo je bio pod stečajem – podseća Janković.

On ističe da je od Stanojevića tražio da uradi biznis plan i on bi trebalo da zaposli 103 radnika u proizvodnji metalne galanterije i garantuje i stopostotni izvoz svojih proizvoda u Francuskoj i Portugaliji.

Stanojević već 30 godina živi u Francuskoj i tamo je sarađivao sa građevinskim firmama za koje je pravio ograde i terase. Gradski većnik Zoran Janković se nada da će proizvodnja i prva zapošljavanja u Grdelici krenuti na proleće naredne godine.