„Fidelinka Pekara“ ulaže u proizvodnju i širi izvozna tržišta
| Izvor: eKapija

Od preuzimanja pekare „Fidelinka“ pre tri godine, kompanija „Don Don“ je, zahvaljujući preciznim ulaganjima i potezima, uspela da zadrži ugled lokalnog brenda, uz poštovanje subotičke pekarske tradicije. Danas se proizvodi „Fidelinka Pekare“ distribuiraju po celom domaćem tržištu, a program brzo smrznutih proizvoda se izvozi u sve zemlje CEFTE i zemlje EU iz bližeg okruženja, saopštio je „Don Don“.
Gordana Tomić, upravnica „Fidelinka Pekare“, je izjavila da je tokom ove godine povećano tržište gde se plasiraju proizvodi „Fidelinka Pekare“. Osim zemlje regiona, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Bugarsku, uskoro će se otvoriti i tržište Rumunije i Italije.
baner1
U okviru investicija u Subotici, prošireni su kapaciteti kako za proizvodnju specijalnih vrsta hleba tako i lisnatih proizvoda i pita, a uvedena je i nova kategorija proizvoda – somuni. Povećana je prodaja osnovnih vrsta hleba na lokalnom nivou, kao i specijalnih vrsta hleba i lisnatih proizvoda.

– Ove godine je kupljena pakerica za pakovanje prezle. To znači da ćemo sami pakovati trgovačko pakovanje prezle, a do sada su nam to uslužno radile druge firme. U planu je takođe i kupovina vertikalnog flopaka (pakerice) za pakovanje smrznutih proizvoda, koja će imati mogućnost pakovanja rinfuznog i trgovačkog pakovanja. Na taj način će se povećati produktivnost tj. kapacitet pakovanja – naglašava Gordana Tomić.

Planovima za sledeću godinu predviđeno je investiranje u proširenje postojećih proizvidnih linija i povećanje asortimana proizvoda.

– A uskladu sa tim ćemo uposliti još radnika – poručuju u „Fideliki“.