Fokus na malim i srednjim preduzećima – Evropski privrednici u poseti PKS
| Izvor: Tanjug

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić istakao je u utorak, 21. juna, da će ne samo ove godine, koja je proglašena „Godinom preduzetništva“, već i naredne, fokus biti na malim i srednjim preduzećima.

On je ocenio da je u prvih šest meseci „Godine preduzetništva“ dosta urađeno kada je u pitanju širenje informacija o preduzetništvu, odnosno šta je potrebno malom preduzetniku da formira svoj „startap“ i da nema bojazni da neće imati podršku države i PKS.

– Ima puno interesovanja za otvaranje novih biznisa, ali i razvijanje postojećih. Podrška malim i srednjim preduzetnicima biće nastavljena i naredne godine, jer razvojna ekonomija mora se zasnivati na razvoju malih porodičnih kompanija, odnosno onih od kojih su nastale najveće multinacionalne ekonomije – poručio je Miletić.

On je, povodom posete predstavnika poslovnih asocijacija, privrednih komora i udruženja malih i srednjih preduzeća zemalja članica EU, rekao da je to prilika da se upoznaju sa aktivnostima PKS u „Godini preduzetništva“, koja ima za cilj usmeravanje fokusa na mala i srednja preduzeća koja predstavljaju okosnicu ekonomije EU.

Miletić je ukazao da će predstavnike iz EU upoznati sa aktivnostima, kao i sa merama koja imaju za cilj podizanje nivoa efikasnosti srednjih i malih preduzetnika.

Savetnica predsednika PKS za evrointegracije Dušanka Kalezić naglasila je da se radi pre svega o razmeni iskustava tokom proširenja EU, kako bi saznali koja su predviđanja za Srbiju i prilika za razmatranje mogućnosti saradnje na zajedničkim projektima.