isplata_620x330

Fond za razvoj izdao više od 300 kredita

Fond za razvoj izdao više od 300 kredita
| Izvor: Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je Fond za razvoj od septembra prošle godine do danas izdao više od 300 kredita i da su svi dodeljeni po krajnje transparetnim uslovima.

– Ni jedan jedini kredit nije izdat zato što je neko imao vezu u Fondu, niti zato što je neko nekome morao da plati neki procenat od kredita koji je izdat. Nijedan sumnjivi kredit nije izdat – rekao je ministar u Privrednoj komori Srbije.

On je pozvao sve privrednike koji ispunjavaju uslove za dobijanje izuzetno povoljnih kredita, da se kandiduju kod Fonda i naveo da je veliki broj do sada iskoristio tu mogućnost.
baner1
Govoreći o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća, Sertić je naveo da je to u poslednjih 30 godina prvi dokument koji vrlo jasno strateški opredeljuje Vladu Srbije ka činjenju konkretnih stvari kako bi se ambijent upodobio za privredu.

On je rekao da nigde u svetu država ne obezbeđuje posao preduzetnicima, poručio im da ih niko ne može zaštiti od konkurencije, a da država stvara preduslove za jednake uslove za sve učesnike na tržištu.

ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.  Obavezna polja su obeležena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>