Fond za razvoj izdao više od 300 kredita

Fond za razvoj izdao više od 300 kredita
| Izvor: Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je Fond za razvoj od septembra prošle godine do danas izdao više od 300 kredita i da su svi dodeljeni po krajnje transparetnim uslovima.

– Ni jedan jedini kredit nije izdat zato što je neko imao vezu u Fondu, niti zato što je neko nekome morao da plati neki procenat od kredita koji je izdat. Nijedan sumnjivi kredit nije izdat – rekao je ministar u Privrednoj komori Srbije.

On je pozvao sve privrednike koji ispunjavaju uslove za dobijanje izuzetno povoljnih kredita, da se kandiduju kod Fonda i naveo da je veliki broj do sada iskoristio tu mogućnost.
baner1
Govoreći o nedavno usvojenoj Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća, Sertić je naveo da je to u poslednjih 30 godina prvi dokument koji vrlo jasno strateški opredeljuje Vladu Srbije ka činjenju konkretnih stvari kako bi se ambijent upodobio za privredu.

On je rekao da nigde u svetu država ne obezbeđuje posao preduzetnicima, poručio im da ih niko ne može zaštiti od konkurencije, a da država stvara preduslove za jednake uslove za sve učesnike na tržištu.

Pročitajte takođe

Gomex planira otvaranje 30 novih prodavnica – Fokus kompanije na centralnoj Srbiji

Gomex planira otvaranje 30 novih prodavnica – Fokus kompanije na centralnoj Srbiji Kompanija Gomex planira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *