Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike

Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike
| Izvor: eKapija

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici još 29 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 52,2 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 23,7 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru programa Vlade Srbije „Godina preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30% bespovratnih sredstava i 70% kredita Fonda za razvoj. Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Takođe, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 18 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godini preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *