Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike
| Izvor: eKapija

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na poslednjoj sednici još 10 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 23,6 miliona dinara, od čega je bespovratno 9,8 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća, i preduzetnika, i jedan je od 33 programa u okviru programa Vlade Srbije ‘Godina preduzetništva’.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30% bespovratnih sredstava i 70% kredita Fonda za razvoj.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 26 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u ‘Godini preduzetništva’ za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti. Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.