„Fori textile ser“ otvara fabriku za proizvodnju invalidskih kolica u Kragujevcu – Posao za 250 radnika
| Izvor: eKapija

Studio Preduzeće „Fori textile ser“, nekadašnja „Zastava tapacirnica“, koje šije naslone i enterijer za vodeće automobilske kompanije, najavilo je otvaranje još jedne fabrike u Kragujevcu. Reč je o proizvodnji invalidskih kolica za kompaniju „Invaker“, gde će uposliti oko 250 radnika.

Bivša „Zastava tapacirnica“ koja posluje u okviru automobilske divizije slovenačke grupe „Fori“ u Kragujevcu već zapošljava 430 radnika u proizvodnji naslona za vodeće automobilske kompanije. Vrednost izvoza ove godine je oko 13 mil EUR, prenosi sajt Grada Kragujevca.

Pored šivenja automobilskog enterijera, „Fori textile ser“ proizvodi i plastične delove za kompaniju „Gorenje“ u Srbiji. Ove godine, osvojili su i proizovdnju dušeka za poznatog inostranog kupca. Ponose se visokim kvalitetom svojih proizvoda i to kako je rečeno, zahvaljujući stručnim radnicima.

Danas je samostalni dobavljač vodećih svetskih proizvođača sedišta za automobilsku industriju i brendove kao što su „Opel“, „Renault“, „Peugeot“, SEAT, BMW.

– Mi ćemo ovu godinu završiti uspešno, a dobra vest je da imamo potvrdu za nove projekte i poslove. Tokom ovog meseca osnovali smo preduzeće u kome će raditi osobe sa invaliditetom i koje će na početku angažovati 50 ljudi. Ta firma će raditi isti program i nalaziće se na istoj lokaciji. „Fori group“ je uspela da dobije posao za jednu od najvećih svetskih firmi za invalidska pomagala „Invaker“ i ovaj program bi mogao za godinu dana doneti oko 10 mil EUR prometa – kaže Alojz Kovše, direktor tog preduzeća.
baner1
Prilikom obilaska pogona „Zastava tapacirnice“, a u okviru akcije „Na pragu privrednika“, član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić rekao je da će grad pomoći u uređenju saobraćajne infrastrukture neophodne privrednicima u okviru stare „Zastave“, kada se usvoji planska regulativa.