Francuska kompanija Le Belier počela gradnju novog pogona u Kikindi – Investicija vredna 12 mil EUR, posao za 80 radnika
| Izvor: Tanjug

Kompanija Le Belier počela je izgradnju novog pogona u Kikindi. Reč je o investiciji vrednoj 12 mil EUR, čija će realizacija omogućiti nova zapošljavanja u ovoj severnobantaskoj opštini, u kompaniji u kojoj je trenutno zaposleno više od 600 radnika.

Novi pogon u okviru ove francuske kompanije za proizvodnju aluminijumskih odlivaka za automobilsku industriju prostiraće se na 2.500 kvadratnih metara. Plan je da ova fabrika sa novim pogonom u Kikindi do 2020. godine proizvodi do milion delova godišnje.

Predsednik te kompanije Filip Dizije je istakao da Le Belier, čije je sedište u Bordou, ima 4.000 radnika ukupno sa filijalama na međunarodnom nivou. Njihovim radom je moguće snabdeti svetsko tržište auto delovima za kočione sisteme, turbo i šasijama od aluminijuma.

On je posebnu zahvalnost uputio predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću, kao i lokalnoj samoupravi, na podršci koja je pokazana za uspešan nastavak poslovanja ove značajne firme, koja je među prvim francuskim kompanijama stigla u naš region.