Francuzi zainteresovani za projekte u Beogradu vredne 1,5 mlrd EUR

Francuzi zainteresovani za projekte u Beogradu vredne 1,5 mlrd EUR
| Izvor: Tanjug

Francuske kompanije zainteresovane su za nekoliko projekata u Beogradu, a o njihovoj realizaciji biće reči u Parizu, tokom zvanične posete srpske delegacije, u kojoj je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Francuske kompanije pokazale su interesovanje za projekte čija je ukupna vrednost oko 1,5 mlrd EUR, ne uključujući projekat izgradnje metroa i rekonstrukcije i proširenja Aerodroma Nikola Tesla, za koje još nisu završene prethodne studije, kažu u Gradskoj upravi.

Kompanija Dalkia izrazila je zainteresovanost za saradnju sa Beogradskim elektranama, Bouygues za više projekata u oblasti razvoja nekretnina, dok se sa predstavnicima dve francuske firme razgovaralo o projektu izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

Kad je reč o projektu izgradnje metroa, u toku je izrada „smart“ plana za celokupan sistem gradskog saobraćaja u gradu, koji ce sadržati i predloge linija metroa, kao i načine finansiranja njegove izgradnje.

Gradonačelnik Beograda će tokom posete Parizu, osim razgovora s predstavnicima francuskih kompanija koje rade na razvoju konkretnih projekata u Srbiji, obići i gradilište podzemnog metroa Viroflay.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *