Francuzi zainteresovani za projekte u Beogradu vredne 1,5 mlrd EUR

Francuzi zainteresovani za projekte u Beogradu vredne 1,5 mlrd EUR
| Izvor: Tanjug

Francuske kompanije zainteresovane su za nekoliko projekata u Beogradu, a o njihovoj realizaciji biće reči u Parizu, tokom zvanične posete srpske delegacije, u kojoj je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Francuske kompanije pokazale su interesovanje za projekte čija je ukupna vrednost oko 1,5 mlrd EUR, ne uključujući projekat izgradnje metroa i rekonstrukcije i proširenja Aerodroma Nikola Tesla, za koje još nisu završene prethodne studije, kažu u Gradskoj upravi.

Kompanija Dalkia izrazila je zainteresovanost za saradnju sa Beogradskim elektranama, Bouygues za više projekata u oblasti razvoja nekretnina, dok se sa predstavnicima dve francuske firme razgovaralo o projektu izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

Kad je reč o projektu izgradnje metroa, u toku je izrada „smart“ plana za celokupan sistem gradskog saobraćaja u gradu, koji ce sadržati i predloge linija metroa, kao i načine finansiranja njegove izgradnje.

Gradonačelnik Beograda će tokom posete Parizu, osim razgovora s predstavnicima francuskih kompanija koje rade na razvoju konkretnih projekata u Srbiji, obići i gradilište podzemnog metroa Viroflay.

Pročitajte takođe

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći

Za podršku maloj privredi obezbeđeno 556 miliona dinara – Raspisan poziv za dodelu bespovratne pomoći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *