Franšizni lanac Dve šmizle ušao i na tržište Makedonije
| Izvor: Franchising.rs

Franšizni lanac Dve šmizle ušao je nedavno na još jedno tržište regiona, a postavili su ambiciozne planove i za 2017. godinu.

Dve šmizle, lanac prodavnica nakita, svoju franšiznu mrežu gradi već deset godina, a prisutni su u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Nedavno su otvorili i prvu franšizu u Makedoniji, primalac franšize za tu zemlju je kompanija Kredo Amare, a radnja je otvorena u Skoplju.

– Naš brend je već poznat u Makedoniji, pa je i samo otvaranje radnje bilo vrlo posećeno. Kredo Amare ima u planu da u dogledno vreme otvori još radnji, ali prvo žele da „postave na noge“ ovu radnju, promovišu je i razrade. Videćemo kako će se sve odvijati. Zasad su obe strane, i oni i mi, prezadovoljne – objašnjava Milica Gavrilović, vlasnica brenda Dve šmizle.

Ona dodaje da su svojim iskustvom i savetima primaocu franšize pomogli u odabiru nakita, uređenju lokala i uputili ga u poslovanje.

Jedan od mogućih modela saradnje sa Dve šmizle jeste i otvaranje franšiznog kornera, te su nedavno taj format otvorili u Beogradu u Sremskoj ulici. Partnerstvo je sklopljeno sa Zlatarom Aleksić.

– Naš program se odlično uklopio sa nakitom od srebra i zlata, koji su u Zlatari Aleksić već imali u ponudi. Zadovoljni su prodajom, a to se, naravno, vidi i po učestaloj nabavci nakita – kaže Gavrilović.

I za narednu godinu u planu je proširenje franšizne mreže, kako u Srbiji, tako i u zemljama regiona, ali i u drugim državama Evrope.

– Te ciljeve nije lako postići, ali ćemo dati sve od sebe. Tokom 2016. smo imali upite iz Hrvatske, kao i iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, ali nismo uspeli da pronađemo adekvatnog primaoca. Nadam se, međutim, da će naredna godina biti bolja. Nećemo zapostaviti ni Srbiju – u našoj zemlji i sada imamo dogovorene sastanke sa potencijalnim partnerima, pa se nadam da ćemo i nadalje širiti franšiznu porodicu – dodaje Gavrilović.