GAN: Srbija favorit za mala i srednja preduzeća
| Izvor: Beta

Direktor Britansko-srpske privredne komore Džejms Gan (James Gunn) izjavio je u utorak da Srbija za sada nije u stanju da privlači velika imena kada je reč o investitorima, ali da je apsolutni favorit po onome što pruža malim i srednjim preduzećima.

On je novinarima kao primer naveo brtansko-srpsku firmu „Altis Chemicals“, koja je od 2008. investirala u Zrenjanin, dodajući da firme slične njoj mogu doći u Srbiju u mesta poput Zrenjanina i početi proizvodnju koristeći se svim pogodnostima koje im se nude.

– Cilj Britansko-srpske komore jeste da promoviše izvoz, odnosno da ovde dovodi investitore koji će izvoziti – kazao je Gan.

Prema njegovim rečima, Zrenjanin ima istoriju propalih preduzeća, a da je to dobra škola koja omogućava da se razmisli čime bi se moglo baviti i da se, kako je istakao, na osnovu tog strateškog razmišljanja gradi budućnost.

Tokom današnje posete Zrenjaninu Gan je razgovarao s gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima o investicionom potencijalu i uslovima koje grad Zrenjanin nudi investitorima koji su zainteresovani za ulaganje.
baner1
Gan je novinarima rekao da je današnji susret bio prilika da se upozna s planovima Zrenjanina po pitanju privlačenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta i istakao da je impresioniran gradom, njegovom kulturnom i istorijom, ali i njegovom industrijskom zonom koja je na raspolaganju investitorima.

U sklopu posete Zrenjaninu Gan je obišao firmu „Altis Chemicals“, a koju će direktorka Aleksandra Nijemčević predstaviti na Investicionom danu Srbije u Londonu krajem ovog meseca.

Britansko-srpska komora je član privrednih komora Evrope i aktivno radi na podršci i razvoju britansko-srpskih firmi i bilateralnih odnosa Srbije i Velike Britanije kroz saradnju na ekonomskom, industrijskom, kulturnom i turističkom planu.