„Geox“ do kraja jula zapošljava još 220 Vranjanaca
Izvor: Jugmedia

Serhii Neznamov Kompanija „Geox“ u Vranju, u kojoj trenutno radi 1.080 radnika, zaposliće do kraja ovog meseca još 220 Vranjanaca, objavljeno je na sajtu grada Vranja.

Ova informacija saopštena je okviru teksta o razgovoru gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića s predstavnicima kompanije „Geox“ Markom Basiliom i Gaetanom Paulilom. Razgovaralo se o radu ove kompanije i uređenju Industrijske zone.

Kako je tom prilikom rečeno, u „Geox“-u je trenutno uposleno 1.080 radnika, a do kraja ovog meseca biće angažovano ukupno 1.300.

– Grad Vranje pružaće još intenzivniju podršku investitorima, jer nam je otvaranje radnih mesta prioritet. Ministarstvo privrede nam je pomoglo i vrlo brzo biće uređene atmosferska i fekalna kanalizacija. Aktivnosti ćemo pojačati i kada je reč o izgradnji zaobilaznice, u čemu ćemo takođe imati podršku Vlade. Slobodna zona mora zadovoljiti sve kriterijume, i osim zapošljavanja, ona mora donositi prihode gradu – rekao je gradonačelnik Milenković.

Sa predstavnicima „Geox“-a bilo je reči i o dolasku kooperanata koji planiraju da otvore nova radna mesta. Sastanku je prisustvovao i Boban Stanković, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.