Gomex u 2016. godini imao 83 mil EUR prometa – Kompanija u 2017. otvara 24 nova objekta
| Izvor: eKapija

Prošlu godinu kompanija Gomex završila je sa 141. objektom u mreži i sa 1.589 zaposlenih, dok je ukupan promet bio 83 mil EUR, prenosi portal Zrenjaninski.

– I ovu godinu započeli smo izuzetno dobro i imamo rast prometa za četvrtinu. Naš prodajni prostor sada je 27.160 kvadratnih metara, a skladišni 16.250 kvadrata. Od toga je u Zrenjaninu Distributivni centar na 8.600 kvadrata, a deo za voće i povrće čak 1.400 m2 – istakao je generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević.

Kompanija za 2017. planira 24 nova objekta, uglavnom u Beogradu i centralnoj Srbiji, uz renoviranje postojećih.

– Imamo ozbiljne planove i za razvoj sopstvene marke „private label“, sa ciljem da kvalitet ovih proizvoda bude na daleko višem nivou, uz prepoznatljivost. Cilj je i razvoj linije Graničar, sa sopstvenim proizvodima od čistog mesa i prirodnih začina – naveo je Kovačević.

On je podsetio da je kompanija prošle godine u januaru podigla plate zaposlenima, što je uticalo da ima za oko 700.000 EUR manji profit.

– To je bio naš plan i ulaganje u budućnost, jer su kod nas zarade zaposlenih sada na nivou ozbiljnih trgovinskih lanaca. Sve je to deo plana za dalje širenje i pozicioniranje među nacionalne trgovinske kuće – istakao je Kovačević.

Rast kapitalnih ulaganja u prošloj godini dostigao je istorijski maksimum od 5,14 mil EUR, od čega je 31% bilo ulaganje u građevinske objekte a 52% u opremu.

U prošloj godini uz 24 nova objekta renovirano je 25 postojećih, uz opremanje najmodernijim uređajima, naglasio je direktor za finansijske i opšte poslove Dragan Ranisavljev i istakao da je Gomex ulaganjima ispunio sve uslove za poreska oslobađanja, jer ima 1,15 milijardi dinara takozvanih kvalifikovanih investicija, uz zapošljavanje više od 100 radnika.

Među najuspešnije poduhvate kompanije Gomex, direktor operacija Milun Vojinović je svrstao „kasicu brojalicu“, na osnovu koje se ostvari oko 80% prometa u ovom trgovinskom lancu, kao i akciju personalizovanog popusta za potrošače – „selektor popusta“, koja je jedinstvena na tlu Srbije.