„Gorenje“ planira širenje proizvodnje u Valjevu
| Izvor: Tanjug

Kompanija „Gorenje“ ima dalje planove za proširenje proizvodnih kapaciteta u Valjevu i unapređenje proizvodnje, izjavio je u petak (19. februara 2016. godine) predsednik Uprave i generalni direktor „Gorenja“ Franjo Bobinac na sastanku sa rukovodstvom Grada Valjeva, saopštio je gradski odsek za informisanje.

Bobinac i član Uprave „Gorenja“, Branko Apat su, na sastanku povodom 10. godišnjice rada te fabrike u Srbiji, rekli da su zadovoljni saradnjom sa čelnim ljudima Valjeva, ali i sa radom valjevske fabrike.

– Gde „Gorenje“ dođe, tamo i ostane – ponovio je Bobinac ovom prilikom svoje reči sa ceremonije otvaranja druge fabrike u Valjevu 2013. godine.

Gosti iz Slovenije su, takođe, predstavili domaćinima novog direktora fabrike u Valjevu, Borisa Pavčnika, koji je zamenio dosadašnjeg direktora Mirka Mežu, koji odlazi na novu funkciju u Sloveniji.

Gradonačelnik Stanko Terzić je izrazio zadovoljstvo što je proteklih godina saradnja Grada Valjeva i kompanije „Gorenje“ bila na visokom nivou.

– Grad Valjevo je bio ozbiljan i pouzdan partner i realizovali smo sve dogovorene poslove. Zajednička je obaveza da nastavimo sa dobrim radom i u narednom periodu – naglasio je Terzić, navodi se u saopštenju.