Grad Beograd i NSZ subvencionišu zapošljavanje

Grad Beograd i NSZ subvencionišu zapošljavanje
| Izvor: eKapija

Grad Beograd je prvi put, usvajanjem Akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2015. godinu, ostvario zakonsko pravo i aplicirao kod nadležnog ministarstva za pokriće dela troškova za projekte za nezaposlena lica u okviru programa stručne prakse kod privatnog poslodavca, zapošljavanja teže zapošljivih lica putem javnih radova i programa sticanja praktičnih znanja kod privatnog poslodavca, navodi „Beoinfo“.

Predviđa se da će se putem ova tri projekta, sredstvima grada i iz budžeta Republike Srbije, zaposliti više od 90 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ-a i da će više od 120 lica završiti stručnu praksu kod poslodavaca.
baner1
Navedene projekte Sekretarijat za privredu Grada Beograda sprovešće u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijalom za grad Beograd. Postupak dodele sredstava za navedene namene sprovodiće NSZ, jer se radi o njenom izvornom poslu.

Javni pozivi objavljeni su 28. oktobra na zvaničnom sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Beograda, a možete ih pogledati OVDE.

Pročitajte takođe

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu craft pivaru

Srpska „Kruna“, britanski recept – Jovica Božić i princ Đorđe Karađorđević u Omoljici pokrenuli originalnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *