Grad Beograd sufinansira organizaciju kongresa i manifestacija

Grad Beograd sufinansira organizaciju kongresa i manifestacija

Sekretarijat za privredu raspisao je javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, izložbi, međunarodnog i domaćeg karaktera, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2017. godini.

Konkurs je otvoren do 11. avgusta. Prema rečima v. d. sekretara za privredu Milinka Veličkovića, cilj konkursa je povećanje skupova organizovanih u Beogradu, s fokusom na unapređenje međusobne saradnje između naučnih i stručnih asocijacija – udruženja kao neprofitnog sektora, unapređenje manifestacionog i kongresnog turizma i promociju Beograda kao poželjne turističke destinacije.

– Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd na ovaj način direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima. Ove godine pored sufinansiranja organizacije domaćih i međunarodnih kongresa, manifestacija, festivala, edukacija, seminara, finansiraće se i projekti vezani za korišćenje novih informacionih tehnoligija u turuzmu. Cilj sufinansiranja programa i projekata u turizmu je unapređenje ukupne turističke ponude, povećanja broja gostiju iz zemlje i inostranstva, a koji dolaze organizovano radi manifestacije, kongresa, stručnih seminara, izložbi i sl. Takođe, sve se više mladih informišu i opredeljuju za svoja putovanja putem različitih društvenih mreža odnosno korišćenjem različitih informacionih tehnologija ili raznih aplikacija, a koje su dostupne za operativne sisteme Android i IOS – rekao je Milinko Veličković.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji Beograda.

Javni konkurs sa prijavom može se naći OVDE.

Pročitajte takođe

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni

YouTube ima novu opciju za pregled videa od 360 stepeni YouTube će uskoro omogućiti pristup …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *