Grad Niš postao vlasnik podzemne garaže u TC Ambasador – Parking servis odustao od zakupa
| Izvor: Niške vesti

Podzemni parking sa pedesetak mesta ispod niškog Ambasadora uskoro će biti dostupan i građanima, ali ovom javnom garažom neće upravljati JKP Parking servis, potvrdio je načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Ljubiša Janić.

Od 2011. godine i donošenja Zakona o javnoj svojini, kako kaže Janić, Grad je utvrđivao vlasništvo parkinga i nedavno je Grad i zvanično postao vlasnik podzemne garaže u okviru poslovnog centra u Ulici Strahinjića Bana.

Prema ranijim najavama, garažom je trebalo da upravlja Parking servis koji je želeo da preuredi prostor, ali je ovo preduzeće od toga odustalo.

– Nakon preuzimanja podzemne garaže u Ambasadoru došlo je do promene okolnosti na terenu, odnosno srušen je pregradni zid između parking garaže i susedne prostorije, pa nije bilo moguće dobiti dozvolu za rad za objekat koji nije prostorno ograničen. Iz tog razloga garaža je vraćena Gradu – kažu u Parking servisu.

Iako je Parking servis sa ovom garažom mogao da uveća prihode za oko šest miliona dinara godišnje, trenutno ovaj prostor nije u funkciji.

– Garaža u TC Ambasador nije izdata. Mi smo ovaj prostor od 1.581 metra kvadratnog tek prošle godine uveli u javnu svojinu Grada Niša. Garaža je bila u vlasništvu Nišavskog okruga i videćemo sada kako ćemo dalje. Pokušali smo da rešimo problem preko Parking servisa, ali su oni odustali. Ipak, naćićemo neko rešenje. Konkretno, ta garaža sada nije u funkciji ali će uskoro biti data u zakup preko javnog poziva – kaže načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Ljubiša Janić.

Niš je, inače, jedan od tri najveća grada u Srbiji koji još nema javnu garažu.