Grad Niš prodaje 5,4 hektara zemljišta za gradnju akvaparka – Uslov da investicija bude vredna najmanje 9 mil EUR

Grad Niš prodaje 5,4 hektara zemljišta za gradnju akvaparka – Uslov da investicija bude vredna najmanje 9 mil EUR
| Izvor: Beta

Veće grada Niša pokrenulo je danas proceduru za otuđenje 5,4 hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem koje će biti ponuđeno investitorima za izgradnju akvaparka površine najmanje 9.000 kvadrata i vrednosti od najmanje 9 mil EUR.

Prema rečima načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milana Ranđelovića u narednih 20 dana biće izrađen elaborat kojim će biti ustanovljena cena po kojoj će zemljište biti ponuđeno investitorima. Ranđelović je kazao da će elaborat pokazati da li će zemljište na Loznom kalemu moći da se ponudi na javnom nadmetanju po ceni nižoj od tržišne.

– Uredba Vlada Srbije omogućava da se zemljište da bez naknade ili po ceni nižoj od tržišne ukoliko se proceni da će petogodišnji prihodi od realizacije investicije biti veći od procenjene vrednosti zemljišta – istakao je Ranđelović.

On je naglasio da bi procedura oko prodaje zemljišta i izbora investitora trebalo da bude završena tokom ovog leta.

– Investitor će imati obavezu da u roku od tri godine završi akvapark, stalno u njemu uposli 40 radnika, a da tokom letnjih meseci ima 120 zaposlenih – kazao je Ranđelović.

On je istakao da interesovanje investitora za gradnju akvaparka postoji, a crnogorska firma Aquaterra Solution jedan je od najozbiljnijih kandidata.

Ranđelović je podsetio da je Aquaterra Solution prošle godine potpisala Memorandum o razumevanju sa gradom o izgradnji akvaparka, ali taj dokument ne obavezuje grad Niš da joj poveri gradnju. Prema Ranđelovićevim rečima, akvapark gradiće investitor koji na javnom nadmetanju ponudi najbolje uslove.

Pročitajte takođe

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad?

Kako da vešto izbegnete prekovremeni rad? Prekovremeni rad, mala plata, užasna radna atmosfera, poznato? Visoka …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *