Grad plaća kamate za kredite malih i srednjih preduzeća u Nišu

Privrednici Niša, vlasnici mikro, malih i srednjih preduzeća sa područja grada od sada će moći, preko Bance Intesa, da do kredita za poslovanje dođu pod povoljnijim uslovima.

Gradsko veće Niša usvojilo je, naime, odluku o subvencionisanju kamate pa će preduzeća koja se bave proizvodnjom ili uslugama moći da apliciraju za kredite sa rokom otplate do 12 meseci, a kamatu u iznosu od 5% plaćaće grad iz Programa lokalnog ekonomskog razvoja za ovu godinu.

Za tu namenu iz bužeta je izdvojeno 5 miliona dinara, što znači da će privreda moći da računa na ukupno 100 miliona dinara.

– Grad Niš će sklopiti sporazum sa bankom o realizaciji kreditne linije kroz koje će grad sa pet miliona dinara subvencionisati kamatu na kredite koje će Banca Intesa plasirati privrednicima sa teritorije grada Niša… Primarne delatnosti biće proizvodne i uslužne, što se tiče vrednosti biće između 100 hiljada i milion i po dinara… I očekujemo da se sa oko 100 miliona dinara kreditnog fonda najmanje 100 niških malih i srednjih preduzeća podrži kroz beskamatne kredite sa rokom otplate do 12 meseci – izjavio je Milan Ranđelović, načelnik KLER Niš.